Een check omdat u aan iets nieuws wil beginnen. Misschien wilt u zien of het huidige concept nog wel beantwoord aan het idee waar u mee begonnen bent.
Een checklist van aandachtspunten.
- Wie wil ik graag te gast hebben?
- Een definitie van het type gast.
- Leeftijdscategorie
- Welke sfeer wil ik aanbieden?
- Welke sfeer past bij mijn beoogde gasten?
- Wat voor een muziek past bij mijn idee en type beoogde gast?
- Genre?
- Bijvoorbeeld
- MOR, gemiddeld zonder uitschieters.
- Mix van welke genre en periode?
- Bijvoorbeeld
- Genre?
- Welke kleding stijl voor het personeel?
-
- Uniform of vrije tijd of herkenbaar?
-
- Hoe laat ik zien dat ik gasten kan ontvangen?
- Heb ik voor promotie een plan en tijdspad?
- Wat komt er op de tafels en de bar te staan?
- Menu?
- Dranken/food?
- Uitgebreide kaart?
- Basic?
- Hoe vaak worden de tafels en bar tijdens openingstijd afgenomen met een vochtig doekje?
- Wat serveer ik aan mijn gasten?
- Drankjes
- Basis
- Alcohol vrij
- Eten
- Snacks
- Lunch
- gebak
- Drankjes
- Worden de toiletten voorzien van een geurtje?
-
-
- Worden ze tijdens openingstijden gecontroleerd op helderheid?
-
-
De checklist is een basis en wat hierop volgt zijn specialistische aandachtspunten die voortvloeien uit de eerder gegeven antwoorden bij de inventarisatie. Dat zou mijn advies zijn.