We willen allemaal wat!

Iedereen wil wel wat of iets en de wijze waarop sommige mensen aandacht vragen en over het algemeen ook krijgen, is prima. Naast de groep blaters zijn er ook die niet zo hard schreeuwen om aandacht. De blaters reageren daarop “moeten zij ook maar van zich laten horen/schreeuwen”.

zwijgende meerderheid die niet schreeuwendOver het algemeen is het een zwijgende meerderheid die niet schreeuwend van zich laten horen, maar zeker wat willen van wie dan ook. Schreeuwen is overdadig en daar val je anderen mee lastig. Het is niet gepast. Dat klopt! Maar hoe laat je datgene horen aan diegene die je niet hoort, omdat de ander net iets harder schreeuwt? Tenslotte vraagt die alle aandacht op.

Er zijn initiatieven te over die roepen “ wij zijn er voor de zwijgende meerderheid” of “wij laten horen wat u te zeggen heeft” en nog veel meer van dat soort spreuken. Allemaal initiatieven die op niets uitlopen. Groot voorbeeld zijn de politieke partijen. Ze hebben je nodig. Je stem en dan…. Dan moeten ze het waar gaan maken en dan gaat het over het algemeen mis. Het excuus is: er zijn nog zoveel andere roepers/schreeuwers in de woestijn.

Toen het van de daken werd geschreeuwd, had je het gevoel dat er naar je geluisterd werd. Voel je je prettig om bij die schreeuwende menigte te horen of wil je gewoon worden gehoord? Voor velen geldt het laatste.

Gewoon aandacht voor wat je wilt vertellen of wat je prettig vindt dat er zou moeten gebeuren.

Natuurlijk is er geen garantie voor het resultaat dat je graag wilt bereiken.

Laat horen wat je wilt en vraag je aandacht, zodat je je er prettig bij voelt.

Door Jos de Geest
         net even anders in promotie – communicatie – event organisatie/management
         e-mail     info@josdegeest.nl
         Telefoon 026 364 37 61
         Websites  josdegeest.nl
                          angelaenjosdegeest.nl
         LinkedIn linkedin.com/in/josdegeest/

Dit bericht is geplaatst in communicatie. Bookmark de permalink.