Een ouwe lul toch liever niet voor deze vacature!

De roep van werkgevers is: Kom bij ons werken. Ze schreeuwen het van de daken, beloven geldbedragen, vakanties en zelfs vakantie via Schiphol.

Nu ben ik zoekende naar leuke werkzaamheden, misschien wel een top baan. Die zie ik dan ook met enige regelmaat voor bij komen via de e-mail alerts van al die vacature aanbieders. Let wel, ik reageer alleen als ik zeker weet dat het passend is en niet op iets waarvan ik vooraf weet geen kans te hebben.

Een mooi briefje en mijn c.v. waarin ik overzichtelijk laat zien dat ik in mijn leven nog wel wat gepresteerd heb, via de de-mail verzonden en dan…

Na de ontvangstbevestiging ,via de auto reply, blijft het meestal lang stil tot een totale stilte. Met enige mazzel komt er dan een afwijzing met over het algemeen een onzinnige tekst. Het blijkt dan vaak dat mijn brief en bijgevoegde c.v. niet gelezen is. Er worden dingen aangehaald als: te weinig ervaring. Een ouwe lul als ik is die ervaring zeker vergeten. Of het lijkt wel dat ze een brief zonder inhoud hebben geschreven, die hun nachtrust ten goede komt.

Wat dacht u van de argumenten

         Het team is jong en daar zoeken we een passend persoon bij

         U heeft te veel ervaring

         Het betreft onregelmatige uren en daar zoeken we een jonger persoon bij

Een greep in de stompzinnige afwijzingen die je krijgt. Terwijl sommige vacatures voor een langere tijd open staan.

Ik ben blij met iedere afwijzing en inmiddels vind ik het normaal dat ik niks meer hoor. Wat maakt het uit: ik ben oud, net 62, en schijnbaar al afgeschreven en wat maak ik me druk.

Bedrijven, instellingen hebben geen personeel nodig en zeker geen mensen met ervaring. Deze ouwe lul is achter zijn geraniums altijd blij met een beetje aandacht en een nadere kennismaking. Je weet maar nooit wat een oudje mee brengt aan inzet, kennis en ervaring.

Dit bericht is geplaatst in Spinsels. Bookmark de permalink.