Het is gewoon van me gejat!

Het voelt niet zo. Het is gewoon van me gejat. Er zijn er die er van geprofiteerd hebben door in mijn zwakke moment, dat wat belangrijk in mijn leven was af te jatten. Dat voel ik niet zo maar nu, na een aantal jaren na het vervelende event in mijn leven, besef ik meer wat er allemaal op een ordinaire manier van me gestolen is.

Daar waar je altijd gedacht hebt iets te hebben opgebouwd en zelfs nog aan het bouwen was, is weg. Niets meer is er over van voor dat levens event. Wat je in de jaren hebt opgebouwd, is gejat. Alsof je leeg bent. Niemand meer bent.

Als nu lijkt dat ik zielig ben, dan heb je het mis. Ik geef alleen maar weer en wil delen wat je over houdt aan een vervelend levens event. Dat gevoel wil ik delen in de hoop voor anderen iets te verduidelijken.

zwijgende meerderheid die niet schreeuwendIk ben niet alles kwijt. Ik heb ellende gebracht bij mijn maatje door dat vervelende event in mijn leven. Ik heb haar zorgen gebracht en zij mij zorg en liefde. Zelfs na die tientallen jaren van samen zijn, voelt dit als bijzonder. Ik ben haar zo dankbaar voor de toewijding die ze heeft in ons leven. Ondanks alle perikelen die volgden na die klote gebeurtenis is zij naast mij blijven staan en zet zij zich in voor mij. Heel eerlijk: als zij er niet was geweest en mij mijn thuis niet had gegeven, was het leven ruk geweest. Dan had alles wat “was” centraal gestaan en niet de liefde voor vandaag en morgen.

Het gejatte uit mijn leven ben ik kwijt en de periode daarna kreeg een vervolg in hen die beloofden, maar daar is nooit iets van waar gemaakt. Eerst bedonderd door hen die je vertrouwd hebt en dan komen de lege beloftes. Van dat alles heb ik geleerd om te vertrouwen op je naasten. Mijn maatje en mijn thuis, de veilige haven, waar je je goed bij voelt.

Het leven is nu anders. Vervelende en onbehagelijk momenten heb ik, maar pilletjes om mij prettig te voelen heb ik niet gehad en ook niet nodig. Ik heb mijn maatje en maatjes die mij steunen en liefde geven.

Lees ook…
Legionella veranderde ons leven. 

Legionella ook wel veteranenziekte genoemd.

 

Dit bericht is geplaatst in - met de tags , , . Bookmark de permalink.