Misschien de opening toch nog even uitstellen.

Het was een beetje een minder geworden Italiaans specialiteiten restaurant. De inmiddels vorige eigenaren waren door de corona lock downs hun enthousiasme en omzet kwijtgeraakt en hebben hun Italiaantje verkocht.

Een nieuwe eigenaar en enthousiaste manager gaan aan de slag. Ze zetten het interieur naar hun hand en maken er iets sfeervols en netjes van. Na weken van klussen is de wedergeboorte van het Italiaantje een feit. Maar dan…..

De gasten kunnen komen, want zowel de keuken als de bediening is er klaar voor. Als een oude getrouwe en nieuwsgierige breng ik ook een bezoek.
De reservering was vergeven en werd goed gemaakt met een drankje van het huis. Na amper aan het drankje te kunnen nippen was ons terrastafeltje gereed. Alle gasten hadden gekozen om buiten te genieten en niet van het nieuwe interieur.

Genietende van mijn drankje laat mij de activiteiten op het terras beleven. De bediening confronteert de gasten met vergeten gerechten. Het niet voorbereide of onbegeleide bedienend personeel deed alles met een big smile en dat maakte bij de eters veel goed. De kaart is mooi en niet te groot. Een ruime keuze aan pizza’s, alleen de pizzabakker doet ingewikkeld en daarom is een dubbel geslagen gevulde deeglap niet mogelijk.

Het broodmandje komt met de Fitello Tonnato op onze tafel en door sla en de hoeveelheid saus is de Fitello niet direct zichtbaar en de saus had meer klontjes dan verwacht. Het hoofdgerecht komt en als verrassing lag mijn kalfsvlees onder een smakelijke laag saus en konden we niet ontdekken of het kalfsvlees medium of doorbakken was. Bij mijn partner was het rundvlees toegedekt met een dekbed van sla.

Toetjes zijn niet ons ding, maar een Irish coffee gaat er altijd wel in. Die kwam in twee mooie glaasjes, maar dat was het dan ook.

Zonde van de tijd van hen die trachten het de gasten naar het zin te maken. Want op de big smile en de vriendelijke woorden na vraag ik me werkelijk af: Hoe lang gaan jullie dit volhouden?

Ik kan u ondersteunen niet met mijn kennis, ervaring en netwerk. Samen maken we er een succes van.

Door…
Jos de Geest, ervaren in…
Event begeleiding en organisatie | Organiseren | PR | Communicatie | 
E-mail      info@josdegeest.nl
Telefoon  026 364 37 61

Dit bericht is geplaatst in Horeca. Bookmark de permalink.