Wat ik niet begrijp dat je met de mooiste Venue in de wijde omgeving zo weinig doet.

De Venue is een aantal jaren geleden prachtig gerenoveerd en goed facilitair ingericht. Het is perfect gelegen aan de rand van de woonomgeving en dicht bij de natuur. Van binnen heeft het uitstekende faciliteiten. Natuurlijk bij een ander is het altijd beter, maar het benodigde is er en anders kan het worden ingevlogen door gerenommeerde verhuurders en leveranciers.

Het beschikt over een prima buiten en voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein en in de directe omgeving.

De Venue heeft karakter en een uitmuntende uitstraling, representatief voor ieder publiek.

Maar het management wacht tot er een verzoek komt en maakt zich niet druk om een programmering. Een goed uitgedokterde programmering levert continuïteit en aandacht op, die uiteindelijk resulteert in omzet. Werk dus! Of is dat nu juist niet de bedoeling? ‘Het gaat goed zo en waarom meer doen?’

Wil je meer maken van je Venue vraag dan om meer informatie over mijn ondersteuning bel 026 364 37 61
Met mijn ervaring kan ik je ondersteunen en samen kunnen we er iets moois neer zetten.

door Jos de Geest
net even anders in promotie – communicatie – event organisatie/management

E-mail          info@josdegeest.nl
Telefoon       026 364 37 61
Website        josdegeest.nl
                    angelaenjosdegeest.nl/jos-de-geest/
LinkedIn       linkedin.com/in/josdegeest/

Maak van je hart een moordkuil over je gasten

De afgelopen zomer (2021) in eigen land/eiland door gebracht en dan maak je wel eens wat onbegrijpelijks mee. Neem in het achterhoofd de coronacrisis die er onder meer bij de horeca flink heeft ingehakt.

Bij het verlaten van de eiland supermarkt wordt een tegemoet komende klant gewezen op het gebruik van 1 mandje per persoon. Netjes in de taal van de klant. Deze negeert het en de supermarkt medewerkster sommeert tot het gebruik van het mandje.
Ondertussen komt de barman van het tegenovergelegen hotel een pakje peuken halen zoals hij dat noemt en hij zegt gekscherend: “dat mag ik toch wel zonder mandje aan de balie halen”.

De barman heeft het gesommeerde aan de buitenlandse klant goed gehoord en reageert dat hij dat soort gasten ook aan de bar krijgt. Als ze niet direct hun zin krijgen, dan worden ze onbeschoft. “Ik moet die gasten niet”, laat de barman in het openbaar weten.
Het kan ook anders door beleefd tegen je gast te zeggen dat je het graag op een vriendelijke toon hoort. Behandel je gast als gast.

Nu vraag ik me af of zo’n barman dit op straat moet roepen. Nee, zeker niet als je al zo’n beste coronatijd achter de rug hebt. Daarnaast: zo praat je in het openbaar niet over je gasten.

Goed, maak van je hart geen moordkuil. Daar ben ik het mee eens. Maar ga dan effe in de containerruimte of in de kelder staan en uit daar je ongenoegen en ga gewoon weer aan het werk.

Door Jos de Geest
         net even anders in promotie – communicatie – event organisatie/management
         e-mail     info@josdegeest.nl
         Telefoon 026 364 37 61
         Website  josdegeest.nl
                      angelaenjosdegeest.nl/jos-de-geest/
         LinkedIn linkedin.com/in/josdegeest/